Går mot flygelederstreik i Finland

Flere fagforeninger i Finland har i dag, 19. januar kunngjort en 48-timers politisk streik som vil påvirke luftfarten fra 1. til 2. februar 2024.

Det finske flyselskapet Finnair vurderer for tiden omfanget av virkningen av streiken som vil ramme selskapets flyvninger, men det er allerede nå klart at den politiske streiken vil ha en betydelig innvirkning på Finnairs og andre flyselskapers operasjoner, og vil føre til kanselleringer. Finnair har omtrent 60.000 kunder som kan bli rammet av streiken.

Finnair skriver i en pressemelding at selskapet ikke har gjort noen endringer i ruteoppsettet for de to dagene i starten av februar, men tilbyr kundene muligheten til å endre sin flyvning til en annen Finnair-flyvning slik at flyvningen ikke faller på dager som rammes av streiken.

-Det er klart at streiken vil føre til kanselleringer av fly, og vi håper at så mange kunder som mulig vil finne en passende erstatningsflyvning i god tid og dermed kan unngå usikkerhet i reiseplanene. Vi ber også kundene om å være tålmodige, siden vår kundeservice kan bli overbelastet på grunn av situasjonen, sier Jari Paajanen , visedirektør for operasjonskontroll hos Finnair. 

Finnair vil begynne å kansellere fly når virkningene av streiken på Finnairs trafikk har blitt tydeligere, og vil deretter kommunisere kanselleringer direkte til alle kunder hvis fly er kansellert og som ikke har endret reisedatoene sine allerede. Kunder kan sjekke sin oppdaterte kontaktinformasjon på Finnairs nettsted i Administrer booking. Hvis kunden ikke har endret flydatoen og flyet må kanselleres, vil Finnair tilby kundene en ny rute til destinasjonen.

-Vi tar sikte på å omdirigere kunder til fly enten før eller etter streiken. Vi kommuniserer direkte til kundene om endringer på deres fly så snart flykanselleringer er gjort, sier Paajanen.

Det er sannsynlig at det vil bli forstyrrelser i bakketjenester, bagasjehåndtering og mat- og drikkeservering for flyreiser under streikedagene. Den politiske streiken vil sannsynligvis også være synlig i trafikken dagene etter streiken, ettersom alle Finnair-flyvninger er tur-retur-flyvninger, og den planlagte returen av et kansellert fly kan også finne sted de påfølgende dagene.

ANNONSE
Forrige artikkelDisse Syden-hotellene får toppkarakter av norske reisende
Neste artikkelFraktselskap stopper ombygginger og dropper Boeing 777 som fraktfly