Har bestemt seg – Kjøper A330neo

Flyselskapet Malaysia Airlines har inngått en avtale med den europeiske flyprodusenten Airbus om kjøp av nye fly.

Selskapet har lenge vurdert flere flytyper hos Boeing og Airbus, og valget falt nå på Airbus A330neo. Selskapet kjøper 10 fly av denne typen direkte fra produsenten og med fult eierskap, mens ti fly skal levert av leasingselskapet Avolon i Irland.

Flyene som skal leveres av leasingselskapet er sikret, mens de 10 flyene som kjøpes direkte fra Airbus er under en Memorandum of Understanding (MOU)-avtale, i påvente av å sikre finansiering av kjøpet.

Flyselskapet har inngått avtale med motorprodusenten Rolls-Royce som skal levere Trent 7000-motorer til flyene.

Anskaffelsen av A330neo er en naturlig overgang fra vår nåværende A330ceo-flåte. A330neo vil ikke bare gi flåtemodernisering og forbedret driftseffektivitet, men vil også oppfylle miljømålene gjennom redusert drivstoffforbruk per sete, samtidig som passasjerenes sikkerhet og komfort holdes i fokus. Dette er en betydelig milepæl ettersom vi beveger oss mot en vellykket gjennomføring av vår langsiktige forretningsplan 2.0 for å posisjonere seg som et ledende flyselskap for luftfartstjenester i regionen, sier Izham Ismail som er dirktør for Malaysia Aviation Group, moderselskapet til flyselskapet.

ANNONSE
Forrige artikkelMillions of Indigenous People May Lose Voting Rights: Alliance
Neste artikkelBestiller 20 nye “Concorde”-fly