Foto: Hans O. Nyborg

Icelandair økte antall passasjerer med 7 prosent i januar i år sammenliknet med januar i fjor. Til tross for seismisk aktivitet og vulkanutbrudd som påvirket bestillingene for januar, fortsetter Icelandair sine passasjertall å øke.  

-Det islandske flyselskapet fløy syv prosent flere passasjerer i januar i år enn i fjor. I løpet av januar 2024 var det 51 prosent av passasjerene som reise til/fra Island og 41 prosent reiste via Island gjennom Icelandair sitt stopover tilbud. 8 prosent av de reisende var innenlands. Flyselskapets punktlighet i januar var på 79,8 prosent, som var noe påvirket av været, sier Bogi Nils Bogason, administrerende direktør i Icelandair.

Flyselskapet merker seg at medieomtaler av vulkanutbruddene demper trafikken til og fra Island.

– Selv om den seismiske aktiviteten og vulkanutbruddet sørvest på Island i november, ikke hadde noen effekt på vår flyrute, merket vi at den globale mediedekningen av hendelsene hadde en negativ innvirkning på bestillinger i fjerde kvartal av 2023. Dette påvirket kabinfaktoren vår i januar, men vi ser at dette har avtatt i løpet av årets første uker. Via-markedet har styrket seg betydelig med en høyere andel bestillinger enn på samme tid i fjor og vi ser også at etterspørselen er stor i markedet fra Island, legger Bogason til.

ANNONSE
Forrige artikkelRoyal Brunei kjøper større Dreamlinere fra Boeing
Neste artikkeleasyJet inngår avtale om å være offisielt flyselskap for Eurovision Song Contest