Det amerikanske flyselskapet JetBlue har blitt tildelt landingstider på flyplassen Amsterdam Schiphol.

Flyselskapet har valgt å takke ja til to par med daglige landinger og avganger på Schiphol, basert på ruter fra  John F Kennedy International og Boston Logan International flyplass.

Flyselskapet har søkt om å få fly mellom USA og Nederland med sine Airbus A321Neo LR Long Range, men fikk i utgangspunktet nei på dette fra nederlandske myndigheter via slotkordinatoren i Airport Coordination Netherlands (ACNL). Etter at det amerikanske samferdselsdepartementet US Department of Transportation (DOT) truet med å kutte i det nederlandske selskapet KLMs ankomsttider til flyplasser i USA, løste hele problemet seg for JetBlue.

Utfordringen for JetBlue er at de tildelte slot-tidene nå er de som har tilhørt det konkursrammede britiske flyselskapet FlyBe, og gir ingen rett til å forlenge disse ut over i vintersesongen eller neste år.

JetBlue har dermed kun oppnådd midlertidige slot-tider på Schiphol, og må fortsette å slåss mot Airport Coordination Netherlands (ACNL), som er hardt presset ettersom nederlandske myndigheter har valgt å kutte en stor andel av flyvninger til og fra flyplassen som følger av mål om reduksjon i utslipp.

Flyselskapet KLM mener det er store sjanser for at JetBlue får tildelt slots også i vintersesongen som kommer, skriver Flight Global.

ANNONSE
Forrige artikkelAmbulanse krysset rullebane 50 meter foran fly som tok av
Neste artikkelHar stått på bakken siden november – Går til rettsak mot motorprodusent