Den europeiske flyprodusenten Airbus har fått signatur på bestilling av nær 300 fly fra det kinesiske markedet. Det er flyselskapene Air China, China Eastern, China Southern, og Shenzhen Airlines som samlet skal få levert 292 nye Airbus-fly i A320neo-familien.

Det gjenstår fortsatt å få på plass finansiering for kjøpet og en godkjennelse mellom Kina og Airbus. Når dette er på plass vil avtalen bli synlig også i produsentens bestillingsbøker.

-Disse nye ordrene viser den sterke tilliten til Airbus fra våre kunder. Det er også en solid støtte fra våre flyselskapskunder i Kina om ytelsen, kvaliteten, drivstoffeffektiviteten og bærekraften til verdens ledende familie av fly med én gang. Vi berømmer det utmerkede arbeidet til George Xu og hele Airbus China-teamet så vel som våre kunders team for å ha avsluttet disse lange og omfattende diskusjonene som har funnet sted gjennom den vanskelige COVID-pandemien, sier Christian Scherer, Airbus Chief Commercial Officer og Head of International.

Flyene skal i størsteparten bli produsert ved fabrikken til Airbus i Kina og skal fornye flåten til de fire flyselskapene med nye neo-fly.

Det er ikke satt opp nøyaktig hvilken versjoner som skal leveres men trolig er det snakk om en blanding av A320neo og A321neo, siste i flere varianter.

China Eastern Airlines skal alene ha 100 av disse flyene, som skal leveres mellom 2024 og 2027. China Southern Airlines skal ha 97 av flyene, mens Air China og Shenzhen Airlines skal ha 96 fly som også skal være levert før 2027.

ANNONSE
Forrige artikkelDOT med tilsyn over FAA MAX og 787 godkjenning
Neste artikkelDAT overtar Embraer-fly