Maersk Air Cargo Boeing 767 fortsatt på bakken etter motorbrann

En av de tre Boeing 767-300F, N496MM, som opereres av Amerijet International Airlines for det danske fraktselskapet Maersk Air Cargo, står fortsatt på bakken på flyplassen Incheon i Seoul i Sør-Korea etter en motorbrann i januar.

Flyet var på vei til å ta av fra flyplassen 3. januar i år da det skulle fly til USA, men bare sekunder etter avgang fikk pilotene melding om brann i den ene av flyets to motorer. Pilotene ba om å få nødlande, og landet på samme flyplass 24 minutter senere.

Nå står flyet fortsatt på flyplassen i mars 2023. Nettstedet Ch-Aviation i Sveits hevder at flyet har stått parkert på flyplassen side 22. desember 2022, og at dette er tatt ut av drift som følger av lavt belegg med frakt.

I følge Flightradar24. com stemmer det at flyet ble stående på flyplassen fra 20. desember i fjor, men det tok av igjen 3. januar i år da brannen i motoren oppstod. I følge en lokal nettside i Sør Korea som omhandler luftfart skal det være arbeider med å skifte motor og ventetid på deler som gjør at flyet enda ikke er kommet seg i luften etter hendelsen i januar.

Det danske fraktselskapet har tre Boeing 767-300F som flys med AOC-lisensen til Amerijet. Maersk Air Cargo skal ha sikret seg egen AOC-for operasjoner i USA, men i følge CH-Aviation skal denne ikke ha blitt tatt i bruk enda.

Selskapet har også 12 Boeing 767-200F og totalt åtte Boeing 767-300F.

ANNONSE
Forrige artikkelNorse: Melder om rekordhøyt salg – Men nest svakeste måned i antall passasjerer
Neste artikkelUkraina: To pågrepet for sabotasje mot gigantfly