Wikipedia

Det å få besøk av en amerikansk president kan svi i lommeboka. Britiske myndigheter måtte ut med nærmere 90 millioner kroner omregnet til norske kroner, før den amerikanske presidenten Joe Biden med følge kunne lande på flyplassen ved Newquay i forbindelse med G7-møtet.

Onsdag denne uken ankom presidentfølget med Boeing 747-flyet som hadde kallenavn “Air Force One”.

Newquay-flyplassen ligger i Cornwall og har håndtert rundt 500.000 passasjerer om året. Rullebanen er på 2,744 meter og har vært klassifisert for å kunne ta ned de aller fleste flytyper ettersom den også er benyttet for militær trafikk.

Det er de lokale myndighetene som advarte den britiske regjeringen om at et G7-møte i regionen med innkommende fly i alle størrelser ikke kunne skje uten en oppgradering av rullebanen. Spesielt var det bekymring rundt flyene som fra det amerikanske forsvaret skulle fly inn Osprey-helikoptre til tjeneste under G7-møtet.

Utvidelsen av rullebanen med et par hundre meter, og fornyelse av overflaten har skapt debatt i Storbritannia, der opposisjonen har stilt spørsmål ved om dette er rett bruk av skattebetalerens penger.

USA har fløyet inn både helikoptre, spesialpansrede biler og over 400 Secret service ansatte.

ANNONSE
Forrige artikkelLufthansa flyr Boeing 747 og A350 på Mallorca-rute
Neste artikkelMesta vant anbud på Oslo lufthavn for kommende vinter