Meninger: Stakkars alle jeg traff på min hjemreise…

Så skulle jo endelig det bli utenlandsferie, i Spania etter to år hjemme. Alt var godt forberedt, ja til og med de små viktige tingen som en fortsatt må huske på, munnbind for eksempel.

For en som har kommet seg gjennom pandemien her hjemme uten å få koronaviruset en eneste gang, og som har holdt seg til regelen en skulle, ligger det nå fjernt å skulle bli smittet nå, nå etter at det liksom er ferdig? Det skulle jo ikke bli sånn da.

Selv om vi hadde bosted i familieleilighet, egen leiebil, holdt god avstand til de vi møtte, så er det trolig 8uten av jeg vet med sikkerhet) den ene personen som rundet hjørnet i det store supermarkedet og hostet ut i all sin prakt om og om igjen så hyllereol 76 til 89 fikk merke de våte basillene spre seg helt ned til kasse 45.

Jeg mistenker det er der det startet. Først begynte det med en liten forkjølelse på et familiemedlem kun to dager før hjemreisen. Da hadde aircondition-anlegget gått på 16 grader hele natten etter langt over 30 på dagen og varmen var uutholdelig. Vi var så dumme at vi var sikre på at dette var årsaken til at forkjølelsen kom snikende med de store temperaturforskjellene dette var, slik har det vært tidligere ved besøk i Spania og vi lærer jo aldri.

Hjemreisen fra Spania, flyplassen, helt fullt. Ja absolutt helt fullt. Ikke en sitteplass å oppdrive, køer ved alle gater, alle skulle hjem eller ett eller annet sted.

Vi får nå endelig kommet oss først i køen, frem med boardingkortet og så ned til gaten der alt selvsagt stopper opp, og få minutter senere står alle passasjerer i samme kø og trenger mot å få slippe inn i flyet.

Her er det smitte på gang, uten at jeg selv er klar over det. Ja selvsagt burde ha tenkt det, men hei, nei det var ikke i tankene der og da, feriemodus, oppladet ipad med filmer og serier, ja nå skulle vi hjem.

Så kommer søndagen og flere er plutselig forkjølet i hjemmet. Kan det være…? Nei det kan da ikke være Viuset med sto V? Ned i skuffen for å hente frem selvtestene som var pakket bort klare for neste pandemi….Positiv, ikke for undertegnede som begynte å føle seg slapp og dårlig, men for vedkommende som var blitt forkjølet var det altså to røde streker.

Nei og nei, kan det være….flere? Jada to dager senere med forkjølelse som får en mann til å ville legge seg ned med lokket på og blomsten på toppen så kom den jo, to streker, etter fire selvtester i to dager med negativ, negativ, negativ. Til gjengjeld kom det en ganske strek rød strek nummer to.

-Stakkars alle jeg har truffet på min hjemreise! Jeg får jo da dårlig samvittighet. Medpassasjerer på flyplassen, leiebilmannen, kabinbesetningen, taxfreekassøren, ja, det er jo ikke få som da er potensielle til å ha blitt smittet på min hjemreise. Jeg burde jo ha tenkt tanken der nede, igjen feriemodus, og når en tenker på det, var det mange flere som hadde hatt på aircondition-anlegget i ferien?

Vi snakket jo om det på flyplassen, så mange som satt og hostet rundt oss…og på flyet hjem til Oslo, det var i hvertfall sek-syv stykker som hostet og hostet, nå kan jeg nok skjønne hvorfor.

Så unnskyld til alle på min vei, jeg håper jeg har lært. Jeg håper de fleste slipper unna influensa-modus som har herjet her hjemme denne uken, og mitt råd til alle der ute, pass på ekstra rundt deg på ferieturen nå, det er virkelig fort gjort.

Hans Olav Nyborg
Redaktør

ANNONSE
Forrige artikkelFagforbundet vurderer å ikke fly med SAS
Neste artikkelKrangler med Airbus om Boeing-avtale