Tromsø lufthavn - Foto: Hans O. Nyborg

En utenlandsk mann har fått sin drone beslaglagt og tas inn til avhør etter at han fløy en drone innenfor forbudssonen til Tromsø lufthavn lørdag.

– En utenlandsk mann ble tatt på fersken av en politipatrulje da han fløy med drone innenfor forbudssonen til Tromsø lufthavn. Dronen og tilhørende utstyr er tatt i beslag, og mannen tas til politihuset for avhør. Sak opprettes, skriver Troms politidistrikt på X.

Onsdag ble det kjent at Utlendingsdirektoratet (UDI) hadde besluttet å utvise en turist i 30-årene som dagen før ble tatt for å fly drone ulovlig ved Ishavskatedralen. Mannen ble oppdaget ved en tilfeldighet av en politipatrulje. Han ble avhørt av politiet og ilagt en bot.

Onsdag ble to personer pågrepet av politiet for å ha fløyet drone i Oslo sentrum mens det var innført flyforbudssone i hovedstaden i forbindelse med Ukrainas president Volodymyr Zelenskyjs besøk i Oslo.

(©NTB)

ANNONSE

Legg inn kommentar:

Skriv din kommentar
Ditt navn:

For security, use of Google's reCAPTCHA service is required which is subject to the Google Privacy Policy and Terms of Use.