I dag markerte Norwegian at selskapet har gjennomført rekonstruksjonsprosessene som ble påbegynt i november 2020, og at selskapet nå kan se fremover. Norwegian har etter dette en betydelig styrket økonomi, en tilpasset flyflåte og en forenklet og slagkraftig organisasjon.

–Dette er en gledenes dag, og den markerer en ny begynnelse for Norwegian. Et norsk flyselskap med lang historie, mange arbeidsplasser, og som har en stor verdi for landet og reiselivet er reddet, sier Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

Pandemien har utløst en krise uten sidestykke for Norwegian og flyindustrien generelt. Etter et halvår med krevende rekonstruksjonsprosesser i både Irland og Norge, kan Norwegian nå slå fast at prosessene er fullført og at resultatet er vellykket. Det er et konkurransekraftig og finansielt robust Norwegian som går fremtiden i møte.

–Jeg vil rette en stor takk til alle som har hatt troen på oss gjennom denne perioden. Vi har vært helt avhengige av støtten fra eksisterende og tidligere ansatte, forretningspartnere og aksjonærer, kreditorer og ikke minst kunder. Norwegian er en betydelig aktør innen europeisk reiseliv og luftfart, og vil i fortsettelsen fremdeles være der for kundene våre. Det skal vi sørge for ved å ha god service, gode priser og et godt rutenettverk i Norge og i Europa, fortsetter Jacob Schram.

Pandemien vil fortsette å prege luftfarten i en tid fremover, og i perioden som kommer vil en høy grad av fleksibilitet og kontinuerlige tilpasninger fortsatt være viktig. Myndigheters planer for gradvis gjenåpning av samfunnet gir positive signaler, og Norwegian vil i sommer åpne for flere avganger og flere destinasjoner både i Norge og i utlandet.

ANNONSE
Forrige artikkelStarter nytt flyselskap for frakt i Europa
Neste artikkel(+) Største tabben var å kjøpe Airbus A380