Foto: Hans O. Nyborg

Flyselskapet Norwegian velger å legge ned samtlige USA-ruter som selskapet opererer fra Stockholm og København.

I en pressemelding onsdag skriver selskapet;

– Vi evaluerer kontinuerlig rutenettverket for å sikre at vi møter etterspørselen i markedet og ser frem til å tilby reisende på begge sider av Atlanteren flere valgmuligheter og gode priser. Samtidig ser vi at langdistansemarkedet til og fra Skandinavia er lite, sammenliknet med storbyer som New York, London, Los Angeles, Paris og Roma. Skandinavia er ikke stort nok til å opprettholde interkontinentale flyvninger både fra Oslo, Stockholm og København. Vi har i lengre tid hatt utfordringer med Rolls Royce-motorene på våre langdistansefly, som innebærer at vi må ha flere fly på bakken. Dette påvirker ruteprogrammet, sier Senior Vice President Commercial i Norwegian, Matthew Wood.

Det blir ingen justeringer for USA-rutene som Norwegian betjener fra Oslo. Ruten fra Oslo til Bangkok videreføres ikke til sommeren 2020. Rutene fra Oslo til Krabi og Oslo til Bangkok vurderes fortsatt for vinteren 2020.

Selskapet skriver videre:

Norwegian har de siste månedene gått grundig gjennom det globale langdistansenettverket. Basert på etterspørselen i de ulike markedene kombinert med driftsutfordringene med Rolls Royce-motorene på selskapets Dreamlinere, avvikler Norwegian langdistanseflyvninger fra Stockholm og København fra 29. mars 2020. USA-flygningene fra Oslo fortsetter som før. Selskapet opplever stor etterspørsel på ruter fra store europeiske byer som London, Barcelona og Paris til en rekke destinasjoner i USA, og øker derfor antall avganger på flere av disse. Det er også lansert nye ruter mellom Europa og USA den siste tiden for å møte den voksende kundemassen. Norwegian tilbyr nå 50 ruter mellom Europa og USA og er største utenlandske flyselskap i New York.

ANNONSE
Forrige artikkelPilot døde under innflyvning til Rostov i Russland
Neste artikkelSetter alle flyene på bakken – Nå har pengene tatt slutt