Norwegian plukker opp restene av Flyr

Foto: Sebastian E. Burmo

Etter at flyselskapet Flyr gikk konkurs, har Norwegian hentet både fly, reservedeler og ansatte fra den tidligere konkurrenten.

Rundt 100 ansatte og seks fly som tidligere fløy under Flyr-logoen, er hentet inn til Norwegian, skriver Dagens Næringsliv.

Seks Boeing 737 Max-fly som tidligere var leaset av Flyr, er nå i drift under Norwegians paraply. Flyene leies i elleve år med en fast pris og på samme vilkår som Flyr hadde.

– Vi fikk disse flyene på veldig, veldig attraktive vilkår, og trenger ikke å betale for vedlikehold før flyene skal på verksted, sier Norwegian-sjef Geir Karlsen til avisen.

Under bobehandlingen av Flyr-konkursen i Oslo tingrett torsdag, kom det også fram at Norwegian har plukket opp reservedeler og utstyr på Oslo lufthavn for rundt 5 millioner kroner, ifølge bobestyreren.

I tillegg har mer enn 100 piloter og kabinansatte så langt fått på seg Norwegian-uniform. 40 kabinansatte var på kurs sist uke, og 40 nye denne uken. Karlsen opplyser at de fikk de første henvendelsene om ledige stillinger allerede da Flyr foretok permitteringer i fjor høst.

Også SAS har tatt imot tidligere Flyr-ansatte. Flyselskapet opplyser at 72 tidligere Flyr-kabinansatte så langt har fått tilbud om jobb i SAS.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelBRA inngår avtale med Apollo om charterflyvninger
Neste artikkelBoeing legger ned finansieringsselskap – Flytter funksjonen inn i hovedselskap