Foto: Hans O. Nyborg

Eieren av det rumenske flyselskapet Blue Air, Teodor Rada, har startet ett nytt flyselskap under navnet Hello Jets. Selskapet har nærmest samme navn som det tyske selskapet Hello Jet, og skal på lik linje satse på businesskonsepter men da på langdistanseflyvninger.

Selskapet har kun ett fly i flåten, en gammel kjenning fra Sterling Airlines, Boeing 737-.500 som selskapet hentet fra overtagelsen av danske Maersk Air, OY-MMA.

I 2009 ble dette flyet overført fra leasingselskapet til Blue Air som har fløyet dette frem til sommeren 2021.

Nå sier daglig leder for Blue Air, Oana Petrescu at flyet er faset ut fra flåten til Blue Air, og for at det nye selskapet Hello Jets skulle få godkjent sin AOC-driftslisens, måtte det finnes et fly i flåten.

Derfor ble flyet overført til det nye selskapet, men uten at dette er det som skal benyttes. Leieprisen er i følge rumenske Romania Insider en lav leiepris lik den Blue Air har med et afrikansk selskap som også leier utfasede fly fra selskapet i Romania.

Nå er eieren på jakt etter flytype og leieavtaler for disse til å kunne starte opp operasjonene som utelukkende skal ha business-seter i flyene.

ANNONSE
Forrige artikkelMå kansellere flere flyvninger på grunn av streik
Neste artikkelWiderøe-fly måtte snu