Økt inntekter for Norwegian – Driften i minus

Norwegian la i dag frem de finansielle resultatene for tredje kvartal 2021. Selskapet har fått økt inntektene, men har måtte se at driften går i minus.

– Resultatene for tredje kvartal viser tydelig at de tiltakene vi har gjennomført for å sikre selskapets fremtid, ved å redusere gjeld og økonomiske forpliktelser samtidig som vi forbedrer kostnadseffektiviteten, har lyktes. Vi opplever også en fortsatt positiv trend når det gjelder bestillinger av reiser lengre frem i tid, og et stadig økende antall passasjerer velger Norwegian og vårt rutenettverk i Europa. Det er et finansielt styrket Norwegian som nå står foran en vanligvis krevende vintersesong, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Resultat før skatt (EBT) var på 169 millioner kroner, sammenlignet med et tap på 980 millioner kroner i samme periode i 2020. I tredje kvartal reiste nærmere 2,5 millioner passasjerer med Norwegian sammenlignet med omtrent en million samme periode i fjor. Kapasiteten (ASK) økte med 130 prosent og passasjertrafikken (RPK) økte med 177 prosent sammenlignet med tredje kvartal i 2020. Fyllingsgraden var 73,1 prosent, som er en økning på 12,5 prosentpoeng. Gjennomsnittlig rutelengde økte med 20 prosent. Ved utgangen av tredje kvartal bestod selskapets flåte av 51 fly.

Kostnadskontroll i hele organisasjonen og god likviditetsstyring har bidratt til å gi selskapet en solid finansiell posisjon, med 7,6 milliarder norske kroner i kontanter og likvide midler.

Før vintersesongen kan Norwegian vise til en sterkere finansiell posisjon enn tidligere år, blant annet på grunn av sterk kostnads- og utgiftskontroll. Flere passasjerer velger Norwegian når de skal reise med fly, og antall bestillinger av flyreiser fortsetter å vise en positiv trend for det kommende året. Passasjerer verdsetter selskapets moderne og drivstoffeffektive fly, profesjonell og vennlig service, og tilgang til et omfattende europeisk rutenett. Norwegian er spesielt fornøyd med å kunne gjenåpne fullstendig det prisbelønte fordelsprogrammet Norwegian Reward, som utgjør en viktig del av kundeopplevelsen i Norwegian.

ANNONSE
Forrige artikkelItaliensk flyselskap stanser alle flyvninger
Neste artikkelUPS Boeing 747 tippet bakover i Sør-Korea