Russer snek seg ombord på SAS-fly fra København til Los Angeles

Foto: Hans Olav Nyborg

En russisk statsborger skal ha sneket seg ombord på et Airbus A330-300 SAS-fly som skulle fly mellom København og Los Angeles 4. november i år. I følge FOX News var det først da mannen skulle gjennom immigrasjonen på Los Angles International at det ble oppdaget at vedkommende ikke sto på passasjerlisten.

Mannen skal ha kommet seg ombord i flyet på København Kastrup, uten boardingpass eller eget pass.

I følge FOX News skal mannskapet ha observert den russiske mannen ombord da han stadig byttet sete i kabinen, ba om flere måltider og på ett punkt forsøkte å stjele sjokolade som tilhørte kabinbesetningen.

Mannskapet skal ha forklart overfor amerikanske myndigheter at de merket seg at mannen satt i et sete som etter planen skulle stå tomt under flyturen, men at det ikke ble gjort noe forsøk på å sjekke om han hadde satt seg på rett sted. Det var ingen som ba om å få se mannens boardingpass.

Mannskapet skal ha gått over og telt alle passasjerene før avgang, men kun innenfor sin egen kabindel, ikke samlet. Mannen skal ha sagt til immigrasjonen at han hadde glemt igjen sitt amerikanske pass ombord i flyet, men det ble avdekket at han var russisk statsborger og ikke hadde noe amerikansk pass.

I følge rettspapirer fra en amerikansk domstol heter det at “Mannen har en doktorgrad i økonomi og markedsføring. Han jobbet sist som økonom i Russland for lenge siden. Han hevdet at han ikke hadde sovet på tre dager og ikke forsto hva som foregikk. Vedkommende uttalte at han kunne ha hatt en flybillett for å komme til USA, men han var ikke sikker.Han husket ikke hvordan han kom seg på flyet i København. Han ville heller ikke forklare hvordan eller når han kom til København eller hva han gjorde der. På spørsmål om hvordan han kom seg gjennom sikkerhetskontrollen i København, hevdet mannen at han ikke husket hvordan han gikk gjennom sikkerhetskontrollen uten billett.”

ANNONSE
Forrige artikkel“Rappet” IL-96 fra russisk fraktselskap – Første flyvning gjennomført
Neste artikkelNy finansdirektør for KLM på plass