Foto: Hans Olav Nyborg

Flyselskapet SAS avslutter sitt medlemskap i Star Alliance 31. august i år, og blir medlem av SkyTeam-Alliansen fra og med 1. september.

Det kom frem i en pressemelding fra selskapet mandag.

-Vi er begeistret for å komme videre på vår allianseovergangsreise og bane vei for nye destinasjoner og lojalitetsprogramfordeler over hele verden. Vårt fokus nå er å veilede kunder og våre EuroBonus-medlemmer på hvert trinn under denne overgangen. Vi ser frem til å dele flere detaljer etter hvert som reisen skrider frem, med sikte på å skape en myk overgang til en spennende reisefremtid med oss, sier Chief Commercial Officer i SAS, Paul Verhagen.

Etter denne overgangen som starter 1. september 2024, vil SAS EuroBonus-medlemmer nyte lojalitetsfordeler som ligner på de som tilbys i dag med Star Alliance-flyselskaper med de fleste av SkyTeams flyselskaper.  

SAS er i avanserte forhandlinger med SkyTeam og mange av dets medlemsoperatører for å utvikle og utvide omfattende kommersielle relasjoner. Vi ser frem til å gi våre kunder tilgang til 19 nye flyselskaper og mer enn 1060 destinasjoner rundt om i verden. Kunder vil glede seg over fortsatt tilgang til sine favorittbyer og -regioner, samtidig som de kan glede seg over flere reisemuligheter til tidligere ubetjente destinasjoner, skriver selskapet i en pressemelding.  

Flyselskapet skriver også at alle kundefordeler ved Star Alliance, inkludert opptjening og brenning av EuroBonus-poeng, loungetilgang og andre fordeler langs flyreisen vil forbli til og med 31. august 2024. EuroBonus vil forbli SAS sitt lojalitetsprogram, også etter at SAS forlater Star Alliance. 

ANNONSE
Forrige artikkelSier farvel til Boeing 727 som arbeidshest gjennom 20 år
Neste artikkelUnited Airlines-fly måtte mellomlande etter at hund fikk diare ombord