Flyselskapet SAS har satt i gang en omfattende undersøkelse blant sine leverandører for å finne ut om det er slik at noen av disse har levert fra seg drivstoff som har opprinnelse fra Russland, og som flyselskapet har benyttet på sine i fly, det melder nettstedet til Danwatch.

Det er dette nettstedet og den danske avisen Ekstra Bladet som skal ha avdekket at et russisk selskap skal ha sendt sitt drivstoff til det indiske selskapet Nayara Energy, som så sender drivstoff til Danmark og resten av Europa for å omgå sanksjonene, melder den danske kringkasteren DR. SAS har derfor nå startet undersøkelser og har bedt sine leverandører av flydrivstoff om å klargjøre hvor drivstoffet har sin opprinnelse fra, og om det er slik at de har bidratt til å omgå sanksjonene mot russisk oljeeksport.

– SAS aksepterer ikke handel med sanksjonerte parter eller produkter, og vi krever at våre leverandører forholder seg til sanksjonene som er vedtatt, sier pressesjef Alexandra Lindgren i SAS i et skriftlig svar til DR.

ANNONSE
Forrige artikkelNorge bruker milliarder for å sikre Schengen-grensen
Neste artikkelIcelandair bestiller flere Airbus-fly