Norske SAS-flygeres forening (NSF) mener de utenlandske pilotenes arbeidsforhold på Flesland truer sikkerheten. Nå har de varslet luftartsmyndighetene.

– Jeg kan bekrefte at NSF har sendt inn en bekymringsmelding etter føre-var-prinsippet og som en del av vårt proaktive arbeid med flysikkerhet. Utover det ønsker jeg ikke kommentere dette nå, skriver leder Roger Klokset i Norske SAS-flygeres forening til Bergens Tidende.

I meldingen NSF sendte til Luftfartstilsynet i Norge og Transportstyrelsen i Sverige fredag i forrige uke heter det at situasjonen på Bergen-basen i SAS Link «nå er så tilspisset at NSF ikke hadde noe annet valg enn å sende en bekymringsmelding knyttet til flysikkerheten».

Foreningen mener blant annet arbeidsgiveren har brutt løftene de ga da utenlandske piloter ble ansatt i SAS Link på Flesland.

«Resultatet av dette er at vi har et antall piloter som nå befinner seg i en situasjon hvor det må settes spørsmålstegn ved både deres helse og deres skikkethet til å fly. Noen er allerede sykmeldt», skriver fagforeningen.

– Flysikkerhet er uten forbehold SAS’ høyeste prioritet, og arbeidskontrakter og arbeidstider er strengt regulert av European Aviation Safety Agency. Vi er kjent med brevet og vi vil diskutere det i dertil egnede forum, skriver pressesjef Tonje Bjerve Sund i SAS Norge til avisen.

(©NTB)

ANNONSE
Forrige artikkelFOT: Disse flyrutene får mest statsstøtte
Neste artikkelStor forbedring for Norwegian i fjerde kvartal