Norwegian la i dag frem resultatet for fjerde kvartal 2023 og foreløpig årsresultat for 2023. For hele året leverte Norwegian et driftsresultat (EBIT) på 2 232 millioner kroner, det høyeste driftsresultatet i selskapets historie. Likviditetsposisjonen bedret seg gjennom kvartalet til 9,5 milliarder kroner ved utgangen av året.

For hele 2023 var driftsmarginen 9 prosent, også dette rekordhøyt for selskapet. For fjerde kvartal leverte selskapet et driftsresultat (EBIT) på 328 millioner kroner. Resultat før skatt (EBT) endte på 1 804 millioner kroner for hele året 2023 og 208 millioner kroner for kvartalet.

Norwegians flåte besto ved årsskiftet av 87 fly, hvorav 20 fly var Boeing 737 MAX 8-fly.

– Jeg er glad for å kunne si at Norwegian i 2023 oppnådde selskapets høyeste driftsresultat noensinne. Vår lojale kundebase fortsatte å vokse, og vi er takknemlige for tilliten de viser oss hver dag. Kolleger på tvers av hele selskapet jobber hele tiden for å sørge for at vi leverer svært godt operasjonelt, og det gjelder alt fra planlegging av nettverk og tjenester til den daglige gjennomføringen på bakken og i luften, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

Flere passasjerer og høyere fyllingsgrad
Norwegian hadde 4,7 millioner passasjerer i kvartalet, opp fra 4,6 millioner passasjerer i fjerde kvartal 2022. Kapasiteten (ASK) var på 7,1 milliarder setekilometer, mens passasjertrafikken (RPK) var på 6,0 milliarder setekilometer. Sammenlignet med forrige kvartal var kapasiteten ned 32 prosent, et resultat av at selskapet tilpasset produksjonen til den sesongmessig lavere etterspørsel i vinterperioden. Fyllingsgraden i kvartalet var på 84,4 prosent, en økning på tre prosentpoeng fra samme periode året før.

Punktligheten, målt som andelen avganger innen 15 minutter etter ordinær tid, var 81,5 prosent, ned fra 82,3 prosent i samme periode året før. Selv om punktligheten falt i desember da vinterværforholdene påvirket driften på sentrale flyplasser, klarte Norwegian gjennom iherdig innsats å sørge for å frakte nær samtlige passasjerer hjem til høytiden. Det globale analysebyrået Cirium kåret Norwegian Air Shuttle (DY) til Europas mest punktlige flyselskap i oktober og det femte mest punktlige flyselskapet for 2023. Det rangerte også flyselskapet på topp av de med færreste kanselleringer i Europa.

ANNONSE
Forrige artikkelSAS-pilotene i Bergen mener arbeidsforholdene utgjør fare for sikkerheten
Neste artikkelKabinansatt saksøker Singapore Airlines etter fall i kabinen