SAS risikerer å måtte betale milliarder i erstatning

SAS nye utseende - Foto: SAS

Flyselskapet SAS risikerer å måtte betale opp mot 1,18 milliarder kroner i erstatning. Det er EU som har slått fast at pilotstreiken i 2019 ikke var en ekstraordinær hendelse, som selskapet selv har benyttet som påskudd for ikke å betale erstatning til passasjerer som ble rammet.

I følge E24 ble 400.000 passasjerer rammet da pilotene i flyselskapet streiket. SAS mente at disse ikke hadde rett på erstatning ettersom det var en ekstraordinær hendelse. EU-domstolen har nå slått fast at dette ikke er rett betegnelse å benytte.

– Beslutningen fra EU-domstolen setter en ny standard for hvordan streikesaker håndteres, ettersom den er bindende for alle EU-land og flyselskaper. Dommen klargjør en veldig viktig sak for alle passasjerer som er påvirket av flyansattes streiker i fremtiden, men også for dem som har lidd av dette de siste årene, sier Airhelps juridiske direktør Christian Nielsen i en pressemelding. Airhelp gikk til sak mot SAS på vegne av passasjerer i denne saken.

SAS sier på sin side til nettstedet at beslutningen vil få alvorlige og vidtrekkende økonomiske og arbeidsrettslige konsekvenser ikke bare for SAS, men for alle flyselskaper i hele Europa.

Nå må selskapet vente på at Attunda tingsrätt i Sverige skal behandle ferdig saken Airhelp har startet mot selskapet. Dersom den kommer frem til at flyselskapet må betale tilbake kundene, vil SAS følge dette heter det.

ANNONSE
Forrige artikkelLanserer 19-seters elektrisk fly
Neste artikkelCSA starter opp igjen flyvninger etter konkurs