Hangar.no

Spanair konkurs

Det spanske flyselskapet Spanair er konkurs etter at samtaler med flyselskapet Qatar Airways ikke førte fram til et  salg av det spanske flyselskapet.

Spanair som har vært Spanias femte største flyselskap har tapt rundt 110 millioner euro siden 2010. Nå ønsker ikke myndighetene i Catalan, som sitter på eiersiden å legge inn mer kapital i selskapet.

Qatar Airways har vært på jakt etter å kjøpe seg inn i et europeisk flyselskap, og ble tilbudt 49 % av aksjene i det spanske flyselskapet. Fredag morgen ga Qatar Airways avkall på å fortsette med samtaler og eventuell kjøpsavtale.

Dermed får ikke Spanair de sårt etterlengtede 150 millioner euro som må til får at selskapet  skal holde seg på vingene. Siden 2009 har nåværende eiere spyttet inn over 100 millioner euro som i stor grad bare har rent ut igjen like fort som det kom inn.

Samtlige flyvninger er nå innstilt og alle avganger er kansellert fra 14.00 lørdag 28. januar. Samtlige fly settes da på bakken.

Rundt 4000 personer ister dermed sitt arbeide når flyselskapet nå begjæres konkurs.

Andre nyheter

Windjet mot konkurs

Hans Olav Nyborg

Russisk flyselskap ikke i luften igjen

Hans Olav Nyborg

Pluna Air mot konkurs

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer