Det amerikanske flyselskapet JetBlue kan få en kortvarig lykke over endelig å ha startet flyvninger mellom USA og Nederland. Etter at nederlandske myndigheter har bestemt at Amsterdam Schiphol må kutte i antallet flybevegelser neste år, kan det ramme JetBlue som ett av de siste ankomne på listen, og det kan bety kutt i de nye rutene.

Nå har flyselskapet JetBlue sendt en klage til det amerikanske United States Department of Transportation (DOT) Samferdselsdepartementet der flyselskapet mener DOT må sette hardt mot hardt. JetBlue sier at de vil gå rett i strupen og til full krig mot det nederlandske flyselskapet KLM dersom det viser seg at kutten rammer et amerikanske flyselskap.

I sin klage skriver JetBlue at KLM er et selskap som nyter godt av allianseflyvninger mellom Nederland og USA med sine partnere. JetBlue vil at KLM skal miste flere slots, landings- og avgangstider på amerikanske flyplasser dersom det amerikanske selskapet mister noen av sine på Amsterdam Schiphol skriver NL Times.

Flyselskapet KLM har svart på klagen fra JetBlue at det ikke er overrasket over reaksjonen, og at det har advart nederlandske myndigheter om at dette kan bli konsekvenser dersom de fullfører kuttene på antall flybevegelser ved flyplassen.

KLM sier at selskapet selv har motsatt seg at det skal reduseres antall flyvninger ved Schiphol til 460.000 per år.

ANNONSE
Forrige artikkelKjørte kjøretøy inn i buken på Airbus A330neo
Neste artikkelDebatt | Luftfart: Heller gulrøtter enn pisk