3 C
Oslo
21/01/21
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

Spår usikkerhet om Icelandair vil ta i mot flere 737 MAX

Det islandske flyselskapet Icelandair har nå ventet over 12 måneder på å få tre nye Boeing 737 MAX levert fra produsenten. Ettersom hverken produsenten eller amerikanske luftfartsmyndigheter er klare for å kunne fullføre godkjenning og overlevering av nye fly, kan flyselskapet i prinsippet nå kansellere kjøpet.

Det er den islandske avisen Morgunbladid – MBL som skriver dette. Icelandair skal ikke ha tatt noen avgjørelse enda på hva som skal skje med tre 737 MAX som står klare for levering i Seattle.

Avisen skriver at avtalen om kjøp av fly er slik at dersom flyprodusenten ikke kan fullføre leveransen av flyene innen 12 måneder etter avtalt leveransetidspunkt, kan kunden kansellere kjøpet uten å måtte betale dyrt for dette.

Icelandair har allerede mottatt seks MAX-fly, og skulle motta tre fly til i løpet av 2020. Nå er det gått mer enn 12 måneder siden flyene skulle ha blitt levert og selskapet er ikke lengre forpliktet til å ta i mot disse.

Andre nyheter

Luxair starter opp rute til Oslo

Sebastian Ellefsen Burmo

SAS ber om samme type støtte fra Norge som Norwegian skal få

Redaksjonen

Norwegian tilfreds med at regjeringen snur

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer