Det danske flyselskapet Sunclass Airlines som eies av Petter Stordalen og hans selskap, fikk et tap på 124 millioner danske kroner før skatt i årsresultat for fjoråret.

I følge den danske avisen Børsen er det en forverring fra et underskudd før skatt på 14 millioner danske kroner året før. Flyselskapet kjører regnskapsår fra oktober til september.

Omregnet i norske kroner har selskapet registrert et tap på 193 millioner norske kroner.

Den danske avisen skriver at selskapet har tapt penger hvert år siden den norske investoren tok over eierskapet. Egenkapitalen var ved utgangen av september i fjor negativ med 574 millioner danske kroner, skriver avisen. Det er rundt regnet 893 millioner kroner etter dagens kurs.

I desember i fjor hadde selskapet 12 millioner danske kroner igjen på bok. Eierselskapet gikk inn med 230 millioner kroner for å hjelpe selskapets drift. Totalt gikk eierne inn med over 300 millioner kroner i tillegg til desemberløftet.

Børsen skriver at selskapets driftsresultat fikk en nedgang på 38 millioner danske kroner, og endte på 73 millioner kroner. Sunclass Airlines hadde kun 1,9 millioner passasjerer i året som gikk.

ANNONSE
Forrige artikkelEndrer innflyvningsprosedyrer for å spare drivstoff
Neste artikkelRyanair starter opp flyvninger til Israel igjen