Tapte 1,2 milliarder i første kvartal

Foto: Hans O. Nyborg

Norwegian Air Shuttle ASA har lagt frem resultat før skatt for perioden januar til mars 2021. Selskapet er i sluttspurten av både Examinership-prosessen i Irland og rekonstruksjonen i Norge. Det påfølgende arbeidet med innhenting av ny kapital er forventet å være ferdigstilt rundt 26 mai.

– Med bakgrunn i de mange internasjonale reiserestriksjonene, er resultatene dette kvartalet som forventet. I denne perioden har vi allikevel nådd flere milepæler i det viktige arbeidet med å sikre selskapets fremtid og sørge for at Norwegian forblir en konkurrent å regne med i det europeiske markedet. Med et solid finansielt grunnlag, økt vaksinering av befolkningen i Europa og lettelser i reiserestriksjoner, vil vi være klare til å hilse kunder velkommen om bord når de vil ut å fly igjen, sier Jacob Schram, konsernsjef i Norwegian.

– Kvartalsresultatene viser tydelig at vi har stått i krevende forholde de siste tre månedene. Til tross for dette, ser vi nå fremover mot et positivt utfall av Examiner-prosessen og rekonstruksjonen, samtidig som vi skal gjennomføre en kapitalinnhenting. Samlet vil dette sikre Norwegian en stabil og bærekraftig finansiell struktur, sier Geir Karlsen, finansdirektør i Norwegian.

I første kvartal 2021 fraktet selskapet 210.000 passasjerer, en reduksjon på 96 prosent sammenlignet med samme periode i 2020. Produksjonskapasiteten (ASK) var ned 98 prosent og passasjerer trafikk (RPK) redusert med 99 prosent. Lastfaktoren var 38,4 prosent, en nedgang på 40,5 prosentpoeng sammenlignet med den første
kvartal 2020.

EBITDAR eksklusiv andre tap var negativt med 853 millioner kroner i første kvartal, positivt 82 millioner kroner). Andre tap utgjorde et nettotap på 260 millioner kroner i første kvartal, mot et nettotap på 495 millioner kroner i 2020. Driftsresultatet (EBIT) for første kvartal var negativt med NOK
1462 millioner , negativt 2084. EBIT eksklusive andre gevinster / (tap) forbedret med 387 millioner kroner til negative 1202 millioner kroner (negativt 1.589). Resultat før skatt (EBT) var negativt 1.189 millioner kroner (negativ 3.282) i kvartalet.

ANNONSE
Forrige artikkelJetBlue tar imot A321LR med det første Airspace-interiøret
Neste artikkelFinnair med fraktflyvning til Pittsburg