Reiseselskapet TUI har valgt å kansellere en lang rekke med flyvninger fra Storbritannia til land som Hellas, Spania og Italia. De fleste pakketurene og flyvningene som var solgt i juni er kansellert, og selskapet vet ikke om det får startet opp igjen 4, eller 11. juli.

Utfordringen er at ingen av disse landene er på den grønne listen til Storbritannia, og derfor vil heller ikke selskapet fly til disse landene.

I følge Tovima kom avgjørelsen om kanselleringene etter at det britiske flyselskapet Jet2 har innstilt alle sine flyvninger frem til 1. juli, og easyJet har valgt å kansellere et stort antall av sine flyvninger til samme dato.

TUI har også kansellert alle bestillinger til Egypt, Mexico, Cosat Rica, Tyrkia og Bulgaria frem til 11. juli.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no