Vil tillate at 737 MAX kan lande og ta av på landets flyplasser

Foto: Hans O. Nyborg

Som ett av tyvetalls land i rekken som forbyr 737 MAX å lande eller ta av fra flyplasser, har nå Vietnam bestemt seg for å godkjenne flytypen igjen.

Etter to års forbud vil landet nå tillate at flytypen kan benyttes på ruter til og fra landet, og at flytypen kan fly i luftrommet over landet.

Hangar.no meldte i begynnelsen av september at det kun var Singapore, Vietnam og Russland som forbyr 737 MAX, men dette er dessverre feil. Totalt er det nå 178 land og regioner som har tillatt 737 MAX å bli fløyet, mens det fortsatt er rundt 20 land og regioner som ikke tillater flytypen, melder luftfartsmyndigheten i Vietnam.

Nå er det opp til myndighetene i landet å ta den endelige avgjørelsen etter at luftfartstilsynet i Vietnam har godkjent MAX.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no