Foto: Hans O Nyborg

Etter at flyprisene på FOT-ruter ble halvert fra 1. april opplever flyselskapet Widerøe at bestillingene fra fritidsreisende og turister øker og øker. Nå foreslår flyselskapet å innføre egne priser for denne typen reisende.

– Vi ser at de mest populære avgangene nå i større grad fylles opp av ferie- og fritidsreisende. Konsekvensen er at næringsliv og pasientreiser kan få utfordringer med å finne billetter på disse avgangene tett opp til avreise, sier kommunikasjonsrådgiver Lina Lindegaard Carlsen i Widerøe til Brønnøysunds Avis.

Det var etter at regjeringen valgte å doble den statlige støtten til driften av rutenettverket under FOT-rutene at det ble en merkbar økning i bestillinger av flybilletter. Widerøe frykter at de nye lavere prisene vil gjøre det enda vanskeligere for beboere langs FOT-rutene å finne ledig plass, ettersom turister og fritidsreisende kaster seg over kapasiteten.

– Det gjenstår å se hvordan det faktisk blir, men dersom det blir vanskelig å få fram folk som har behov, tror vi at andre prismodeller vil fungere bedre, sier Carlsen til avisen.

Regjeringen vil ikke svare avisen på om et slik prismodell som flyselskapet foreslår vil være aktuell, men sier gjennom en talsperson at det kan være aktuelt å vurdere tiltak for neste anbudsrunde om fire år.

ANNONSE
Forrige artikkelStorbritannia innfører trolig forbud mot Iran Air-flyvninger
Neste artikkelFlyplass i Dubai ble flomlagt etter kraftig uvær