Foto: Air Leap

Air Leap og Notodden flyplass signerte i forrige uke en ny avtale. Det norskeide flyselskapet ønsker å fly daglig mellom Notodden og Bergen med sin 33-seters Saab fra august. Det skriver avisa Telen.

En knapp måned før selskapet starter sine flyvninger mellom Oslo og Røros kommer altså nyheten om at selskapet kan komme til å åpne en tredje rute innenlands i Norge. Air Leap ønsker å fly to ganger daglig mellom Notodden og Bergen, og selskapet skal også ha begynt å se på mulighetene for flere destinasjoner.

-Vi vurderer dette flyselskapet som svært seriøst, og deres innstilling under forhandlingene har vært at dersom de først satser på Notodden, så går de “all in”, sier flyplassjef ved Notodden flyplass, Dag Flåterud.

Det snakkes også om en rute til Gøteborg på sikt for å hente skiturister, og også et fotballfly til Liverpool blir nevnt, forteller flyplassjefen til Telen.

Fra før flyr flyselskapet Airwing samme rute alle hverdager med sin Beech King Air-maskin. Dersom planene til Air Leap om å starte flyvninger på samme rute går i boks, vil setekapasiteten nærmest tredobles.

Notodden flyplass har nylig blitt oppgradert til storflyplass og har fått ny konsesjon som åpner opp for 4000 flybevegelser i året.

ANNONSE
Forrige artikkelHavarirapporten etter Ethiopian Airlines 737 MAX-ulykken skylder på Boeing – Sier lite om hva pilotene foretok seg
Neste artikkelSetter samtlige Airbus A380 på bakken frem til sommeren