Setter samtlige Airbus A380 på bakken frem til sommeren

Foto: Hans O. Nyborg

Det tyske flyselskapet Lufthansa har bestemt seg for å sette hele flåten med Airbus A380-fly på bakken, som en midlertidig løsning på nedgangen i trafikken grunnet koronaviruset. Det er tyske Aero Telegraph og HandelsZeitung som melder dette i dag.

Flyselskapet skal i følge interne dokumenter nettstedene har fått tak i, bestemt seg for å sette Airbus A380-flyene på bakken frem til mai, muligens midten av juni måned.

Det er effekten av koronaviruset som er årsaken til at kjempeflyene skal tas ut av trafikk og stå stille de neste månedene.

Flåten med A380-fly benyttes kun med 35 prosents bruk i selskapet nå slik situasjonen er med viruset som har spredd seg til en lang rekke land.

A380-flyene parkeres på sine baser i Munchen og Frankfurt, mens ansatte som jobber på disse flyene blir bedt om å ta ut ferie eller redusere antallet arbeidsdager som følger av at flyene tas ut av trafikk.

Lufthansa sier at selskapet kan måtte redusere kapasiteten med opptil 50 prosent de neste ukene, dersom effekten av viruset vedvarer.

ANNONSE
Forrige artikkelAir Leap ønsker å etablere seg på Notodden
Neste artikkelEmirates desinfiserer alle flykabiner