13 C
Oslo
28/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Setter samtlige Airbus A380 på bakken frem til sommeren

Det tyske flyselskapet Lufthansa har bestemt seg for å sette hele flåten med Airbus A380-fly på bakken, som en midlertidig løsning på nedgangen i trafikken grunnet koronaviruset. Det er tyske Aero Telegraph og HandelsZeitung som melder dette i dag.

Flyselskapet skal i følge interne dokumenter nettstedene har fått tak i, bestemt seg for å sette Airbus A380-flyene på bakken frem til mai, muligens midten av juni måned.

Det er effekten av koronaviruset som er årsaken til at kjempeflyene skal tas ut av trafikk og stå stille de neste månedene.

Flåten med A380-fly benyttes kun med 35 prosents bruk i selskapet nå slik situasjonen er med viruset som har spredd seg til en lang rekke land.

A380-flyene parkeres på sine baser i Munchen og Frankfurt, mens ansatte som jobber på disse flyene blir bedt om å ta ut ferie eller redusere antallet arbeidsdager som følger av at flyene tas ut av trafikk.

Lufthansa sier at selskapet kan måtte redusere kapasiteten med opptil 50 prosent de neste ukene, dersom effekten av viruset vedvarer.

Andre nyheter

For å få flere reisende må flyselskapene investere i pleksiglass – Ingen vei utenom

Hans Olav Nyborg

Flyselskap ber leasingselskap om å få betale leie av fly kun per brukte flytime

Hans Olav Nyborg

Kjøper 24 Boeing 757-200

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer