Det belgiske flyselskapet Air Antwerp er konkurs. Selskapet ble opprettet i 2019 etter konkursen i VLM Airlines. Bak selskapet sto det irske CityJet med en eierandel på 75 prosent, og det nederlandske flyselskapet KLM med en eierandel på 25 prosent.

I 2020 ble KLM eneste eier av selskapet da CityJet på grunn av økonomiske problemer måtte trekke seg ut.

Selskapet stanset alle sine flyvninger i mars 2020 da koronapandemien ble et faktum. Til tross for at de første seks månedene ga gode økonomiske resultater for selskapet, ble det en annen dans gjennom resten av 2020.

Selv om selskapet har gjenopptatt flyvninger mellom Antwerp og London i 2021, har bookingen ligget på kun noen få passasjerer for hver flyvning.

Nå skal selskapets eneste fly, en Fokker F50 (OO-VLS) leveres tilbake til eieren, svenske Amapola Flyg, melder Aviation 24. I følge selskapet vil flytrafikken bruke for lang tid å ta seg opp igjen, til at selskapet kan fortsette å tape penger.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous article (+) Har funnet nytt hjem til 90 MAX-fly
Next articleNytt Lufthansa-selskap har fått første fly på plass