12.6 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Boeing leverer første fly fra fabrikk i Kina

Den amerikanske flyprodusenten Boeing leverte lørdag fra seg det aller første kinesiske produserte flyet til en kunde. Det er Air China som er første kunde ut som mottar Boeing-fly produsert utelukkende i Kina hos samarbeidspartner COMAC America Corporation. 

Fabrikkene som ligger i Zhoushan åpnet produksjonen av Boeing-fly sist sommer. Nå er det første flyet rullet ut og overlevert til Air China. 

Bruken av fabrikksamarbeidet med COMAC skal sørge for at Boeings fabrikk på Rentone ved Seattle i USA får mer kapasitet til å få unna produksjon av fly til vestlige selskap i både Nord-, Sør-Amerika og Europa. 

Air Chinas Boeing 737-800 er bare det første av mange hundre 737 som skal produseres i årene fremover, i Kina for det asiatiske markedet. 

Fabrikken i Kina skal produsere alle MAX-variantene i tillegg til enkelte 737-800. 

Andre nyheter

Wall Street Journal: Boeing legger ned 787 Dreamliner-produksjonen i Seattle

Hans Olav Nyborg

Nordisk leasingselskap leverte nytt fly til fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

FAA har godkjent GE9X-motoren

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer