Hangar.no
Foto: British Airways

British Airways Boeing 747 skal bevares som attraksjon

Flyselskapet British Airways har faset ut alle sine Boeing 747 under koronapandemien nå, men alt håp for flyene er ikke ute. I hvertfall når det kommer til å bevare minnet om dem for ettertiden.

Nå er det blitt klart at flyet med registrering G-CIVB, skal bevares på Cotwold flyplass, sør for Glocester i Storbritannia. I 2019 ble dette aktuelle flyet dekorert opp i dekoren som har fått navnet Negus og ble benyttet av selskapet fra 1974 etter at BOAC og BEA slo seg samme til British Airways.

Fra våren 2021 skal jumboen åpnes for besøkende og bli en permanent attraksjon på flyplassen.

G-CIVB har gjennomført 13.398 flyvninger siden det ble levert i februar 1994 til selskapet. 118.445 flytimer har det bak seg og den siste flyvningen med passasjerer var mellom Miami og London Heathrow i april 2020.

Inntekter fra besøkende som skal inn å se jumboen på nært hold skal gå til å vedlikeholde et utdanningsprogram for nye studenter som ønsker å få en karrière innen luftforsvaret eller sjøforsvaret i Storbritannia.

Andre nyheter

Siste avgang fra Tegel i Berlin på lørdag

Hans Olav Nyborg

Storflyplass i Berlin endelig åpnet

Hans Olav Nyborg

Wizz Air åpner base hos konkurrenten i Romania

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer