10.9 C
Oslo
30/09/20
Hangar.no

Brussels Airlines vil flytte fra Belgia

Brussels Airlines truer nå med å flytte sitt hovedkvarter og hovedbase fra Belgia hvis ikke myndighetene i landet kan tilby lavere skatter for å møte den tøffe konkurransen selskapet har mot Ryanair.

I følge avisen De Morgen vurderer selskapet å flytte ut sin virksomhet til Luxembourg eller Irland.

-Selvsagt ønsker vi å bli i Belgia, men kun hvis forutsetningene er til stedet for å kunne operere og konkurrere på like vilkår som våre konkurrenter, sier direktør for flyselskapet Brussels Airlines, Bernard Gustin til avisen.

På politiske nivå er det ingen ønsker om gi skattelette for enkelte bedrifter eller næring i en hard og vanskelig økonomisk tid slik Belgia går gjennom nå melder avisen videre.

Det er Lufthansa som eier 45 prosent av aksjene i flyselskapet som har 3,300 ansatte og opererer rundt 300 flyvninger til 70 destinasjoner daglig.

Ryanair operer med flyvninger til den mindre flyplassen i Charleroi, 40 kilometer fra den belgiske hovedstaden. EU har nå igangsatt en undersøkelse rundt hva som lå til grunn for en meget god avtale som Ryanair fikk da selskapet startet opp sine flyvninger i 2002 til den belgiske flyplassen. EU ønsker å se hvilke betingelser selskapet fikk og hvilke priser det må betale for å lande og ta av.

Andre nyheter

Aircontact kjøper Flyservice

Hans Olav Nyborg

Cyprus får nye millioner i kassen

Hans Olav Nyborg

5000 må gå i fransk flyselskap

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer