Hangar.no
FOTO: SAS

Danmark og Sverige gir SAS lånegarantier for å overleve

Både danske og svenske myndigheter velger å gå inn med garantier på rundt tre milliarder svenske kroner, for at SAS skal overleve krisen under koronaviruset.

Sverige gir 1,5 milliarder i lånegaranti som skal øremerkes SAS. Totalt gir den svenske regjeringen fem milliarder svenske kroner til flyselskap i landet.

SAS har måtte permittere over 10.000 ansatte, og kutte rundt 90 prosent av selskapets flyvninger fremover.

-SAS er av stor betydning for både tilgjengeligheten i Skandinavia og Danmark. Det strekker seg også til arbeidsplasser, bedrifter og økonomien som helhet. Dette er grunnen til at de danske og svenske delstatene, som de to største eierne, i felleskap har bestemt seg for å støtte SAS ved å opprinnelig stille garantier for totalt tre milliarder danske kroner. SEC. Dette er et første skritt, og som en langsiktig og ansvarlig medeier av SAS, vil den danske staten følge nøye med på utviklingen og gjøre det som er nødvendig for at SAS skal komme seg gjennom krisen og fortsette å være i drift deretter, sier Nicolai Wammen som er finansminister i Danmark i en pressemelding.

Andre nyheter

Triste tall for Norwegian i november

Hans Olav Nyborg

Over 3,3 milliarder i tap for SAS i fjerde kvartal

Hans Olav Nyborg

Stanser utbetaling av refusjon gjennom reisebyråer

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer