Både danske og svenske myndigheter velger å gå inn med garantier på rundt tre milliarder svenske kroner, for at SAS skal overleve krisen under koronaviruset.

Sverige gir 1,5 milliarder i lånegaranti som skal øremerkes SAS. Totalt gir den svenske regjeringen fem milliarder svenske kroner til flyselskap i landet.

SAS har måtte permittere over 10.000 ansatte, og kutte rundt 90 prosent av selskapets flyvninger fremover.

-SAS er av stor betydning for både tilgjengeligheten i Skandinavia og Danmark. Det strekker seg også til arbeidsplasser, bedrifter og økonomien som helhet. Dette er grunnen til at de danske og svenske delstatene, som de to største eierne, i felleskap har bestemt seg for å støtte SAS ved å opprinnelig stille garantier for totalt tre milliarder danske kroner. SEC. Dette er et første skritt, og som en langsiktig og ansvarlig medeier av SAS, vil den danske staten følge nøye med på utviklingen og gjøre det som er nødvendig for at SAS skal komme seg gjennom krisen og fortsette å være i drift deretter, sier Nicolai Wammen som er finansminister i Danmark i en pressemelding.

Website | + posts

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988.

E-post: hansolav@hangar.no

ANNONSE
Previous articleNorwegian vurderer å parkere fly på nedlagt flyplass
Next articleNorwegian ber om samme støtte som SAS har fått