De 10 mest leste sakene i 2022

Dette er de 10 mest leste sakene på Hangar.no i løpet av 2022. Ett utvalg av kun ti saker er kanskje ikke helt rettferdig ettersom mange av temaene gjennom året har vært vist stor oppmerksomhet fra våre lesere.

-Vi ser gjennom året at spesielt saker som omhandler norske flyselskap, tekniske problemer eller produksjon av flytyper er den typen saker som appellerer i størst grad til leserne. Men også saker som omhandler det grønne skiftet med elektrisk eller hydrogen som kraft i flyene er det stor interesse rundt. Samtidig ser vi også at mange ønsker å lese saker som er unike for oss, spesielt der vi er alene om å ha sakene og de nasjonale mediene ikke har kastet seg på, sier redaktør Hans Olav Nyborg i Hangar.no.

Hangar.no har i dag flest lesere i Norge, etterfulgt av Sverige og deretter Danmark.

-Vi har absolutt flest lesere i Norge og det er kanskje ikke så rart ettersom vi er en norsk nettavis for luftfart. Men samtidig er det hyggelig å se at vi gjennom 2022 har fått flere lesere fra Sverige som velger å ta en titt på nyhetene hos oss, og også bli abonnenter. Vi ser også noe besøk fra Danmark, men danske har allerede i dag utmerket tilbud gjennom en danske nettavis for luftfart så der får nok de danske leserne godt med oppdateringer om hva som skjer i Danmark, legger redaktøren til.

Gjennom 2022 har Hangar.no opplevd en enorm vekst i antall abonnenter, og ser også at flere og flere velger å tipse om saker innen luftfarten.

-Det er gledelig å se at flere og flere velger å fornye abonnementet etter at vi innførte dette i 2021. Nå ser vi at over 97 prosent av våre abonnenter har valgt å fornye eller beholde fornyelse av abonnementet og det sier oss at vi gjør noe riktig. Samtidig er vi ydmyke på at vi må bli enda bedre, enda raskere og tilby enda mer innhold, det jobber vi med i vår egen strategiplan for 2023, som vi tror blir ett godt år for oss og for våre lesere hva angår Hangar.no legger Nyborg til.

Dette er de 10 mest leste saken gjennom året;

NORWEGIAN ENDRER PÅ DEKOREN PÅ FLYENE
Les hele saken

I juli kunne flyselskapet Norwegian lansere ny dekor på sine fly, dette ble også den mest leset saken i 2022.

NY HENDELSE MED 737 MAX HOS AIR CANADA
Les hele saken

Når det kanadiske flyselskapet Air Canada for andre gang på tre uker hadde et balanseproblem med flytypen 737 MAX i januar 2022, viste det seg at selskapet hadde problemer med at vekt ble feilfordelt når bagasje ble lastet inn i flyet.

THAI AIRWAYS SATSER PÅ OSLO IGJEN NESTE ÅR
Les hele saken

I april ble det annonsert fra Thai Airways at selskapet skulle satse på Oslo-ruten igjen

UKRAINA – ANTONOV 225 HELT ØDELAGT
Les hele saken

Bare få dager etter at krigen hadde startet i Ukraina kom nyheten om at verdens største transportfly, Antonov An-225 var blitt ødelagt av russiske styrker. En av de mest leste sakene på Hangar.no første halvår av 2022.

FLYR TILDELT 19 RUTER AV DEN NORSKE STAT
Les hele saken

I mai i år ble det kjent at også det nye selskapet Flyr fikk tildelt 19 ruter for offentlige tjenestereiser. Statens innkjøpssenter ved Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ) tildelte selskapet de 19 rutene det hadde søkt om å få være tilbyder for Staten.

NORSE BLE STERKT FORSINKET PÅ FØRSTE FLYVBNING
Les hele saken

Hangar.no var med på den første flyvningen til selskapet Norse Atlantic Airways, blant flere saker vi produserte rundt denne første turen var faktisk denne om en forsinket avgang den mest leste.

SE BILDENE FRA FØRSTE AVGANG MED NORSE
Les hele saken

Bildeserien fra første tur med Norse Atlantic fra Oslo lufthavn var også en av de mest sette bildeseriene i 2022.

KUN FLYR VIL HENTE TILBAKE 80-20 REGELEN
Les hele saken

Flyselskapet Flyr ønsker som ett av få flyselskap i Norge å hente tilbake slots-regelverket som er basert på 80-20 regelen. EU-kommisjonen har foreslått at denne regelen gjeninnføres i hele Europa, etter at den ble lagt på hylla under pandemiene.

SAS FØRSTE AIRBUS A350 LEVERT TILBAKE TIL LEASINGSELSKAPET
Les hele saken

Da flyselskapet SAS leverte tilbake sin første Airbus A350 i desember ble dette en snakkis og godt lest sak.

FLYSELSKAPET FLYR HAR TAPT HELE EGENKAPITALEN
Les hele saken

Flyselskapet Flyr la frem resultatet for tredje kvartal torsdag, og tallene viser helt klart at egenkapitalen i selskapet er borte, og at kontantbeholdningen er blitt halvert siden i sommer.

ANNONSE
Forrige artikkelBekrefter: Aeroflot har kjøpt 10 Boeing 777-fly
Neste artikkel2022: Oppgang i antall omkomne i flyulykker