Hangar.no
Stelios foundation

easyJet gründer tilbyr fem millioner pund til varsler som kan velte Airbus-avtale

Den gresk-kypriotiske gründeren bak det britiske lavkostselskapet easyJet, Sir Sterlios Haji-Loannou har gått til det drastiske skrittet å tilby belønning til den som kan velte en avtale flyselskapet har med flyprodusenten Airbus.

Gründer og forretningsmann Stelios har i lengre tid bedt ledelsen i flyselskapet skrinlegge og kansellere kjøpet av 107 nye fly fra Airbus. I et åpent brev tilbys nå den som kommer frem med opplysninger som kan velte avtalen, en sum på fem millioner pund.

Stelios ber alle ansatte i flyselskapet, eller tidligere ansatte, som måtte ha informasjon eller har sett mistenkelig aktiviteter i forbindelse med kjøpet av flyene om å varsle gründeren.

Forretningsmannen leter etter bevis på korrupsjon eller uregelmessigheter rundt hvordan easyJet og Airbus inngikk avtale om kjøp av fly. Advokater, ansatte i Airbus eller andre som sitter på opplysninger om avtalen blir også oppfordret til å komme frem med det de måtte vite.

Dersom noen bare har noen få opplysninger eller dokumenter som kan hjelpe vil det kunne utløse et honorar på 10.000 britiske pund heter det i følge avisen This Money.

Stelios sto bak oppstarten av easyJet i 1995 og mener nå at situasjonen er alvorlig for flyselskapet som ikke vil ha råd til å skaffe seg nye fly fremover. På en kommende generalforsamling 22. mai vil Stelios forsøke å få avsatt både styrets leder, direktøren og tre andre i ledelsen.

Andre nyheter

Kan bli tvunget til å innstille alle langdistanseflyvninger fra fredag av

Redaksjonen

EU krever at Alitalia-navnet blir dumpet

Redaksjonen

IAG får kjøpe Air Europa på «billigsalg» – Har fått prisen redusert til halvparten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer