easyJet gründer tilbyr fem millioner pund til varsler som kan velte Airbus-avtale

Stelios foundation

Den gresk-kypriotiske gründeren bak det britiske lavkostselskapet easyJet, Sir Sterlios Haji-Loannou har gått til det drastiske skrittet å tilby belønning til den som kan velte en avtale flyselskapet har med flyprodusenten Airbus.

Gründer og forretningsmann Stelios har i lengre tid bedt ledelsen i flyselskapet skrinlegge og kansellere kjøpet av 107 nye fly fra Airbus. I et åpent brev tilbys nå den som kommer frem med opplysninger som kan velte avtalen, en sum på fem millioner pund.

Stelios ber alle ansatte i flyselskapet, eller tidligere ansatte, som måtte ha informasjon eller har sett mistenkelig aktiviteter i forbindelse med kjøpet av flyene om å varsle gründeren.

Forretningsmannen leter etter bevis på korrupsjon eller uregelmessigheter rundt hvordan easyJet og Airbus inngikk avtale om kjøp av fly. Advokater, ansatte i Airbus eller andre som sitter på opplysninger om avtalen blir også oppfordret til å komme frem med det de måtte vite.

Dersom noen bare har noen få opplysninger eller dokumenter som kan hjelpe vil det kunne utløse et honorar på 10.000 britiske pund heter det i følge avisen This Money.

Stelios sto bak oppstarten av easyJet i 1995 og mener nå at situasjonen er alvorlig for flyselskapet som ikke vil ha råd til å skaffe seg nye fly fremover. På en kommende generalforsamling 22. mai vil Stelios forsøke å få avsatt både styrets leder, direktøren og tre andre i ledelsen.

ANNONSE
Forrige artikkelBA Cityflyer sier opp over 70 piloter
Neste artikkelKansellerer utviklingen av SpaceJet M100