-8.9 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no
Foto: Hans Olav Nyborg

EU forlenger flyforbud for Pakistan International

Det pakistanske flyselskapet Pakistan International Airlines (PIA) har i samarbeide med luftfartstilsynet i Pakistan levert fra seg dokumenter og skjema som skal vise at flyselskapet er sikkert nok til å kunne fly til Europa igjen.

EASA som styrer flyforbudet for PIA, er fornøyde med store deler av det materialet de har fått tilsendt, men har likevel gitt både myndighetene og flyselskapet beskjed at ikke alle kriterier er oppfylt.

EASA skriver i sitt brev til flyselskapet at mesteparten av dokumentene som er oversendt er i tråd med gjeldene regler for å kunne få startet opp flyvninger igjen, men enkelte forutsetninger i ART 205C(2) er ikke oppfylt.

Det betyr at PIA fortsatt ikke får fly til Europa igjen, og må jobbe hardere for å kunne levere resultater når det gjelder spørsmålet rundt selskapets piloter og falske lisenser, som var årsaken til at flyforbudet ble innført.

EASA har informert PIA at på grunn av covid-19 pandemien vil det ikke være mulig for inspektører fra Europa å ta turen til Pakistan slik at alle kriteriene for å få lisens for å fly til Europa kan gjennomgås. Europeiske luftfartsmyndigheter vil ta kontakt med flyselskapet for å veilede dette til å få saken videre heter det i følge The News i Pakistan.

Det var 1. juli i år at flyselskapet fikk forbud mot å fly til EU og EØS etter at det ble avdekket at over 200 piloter i flyselskapet hadde jukset med sine lisenser for å fly.

Andre nyheter

Kan bli tvunget til å innstille alle langdistanseflyvninger fra fredag av

Redaksjonen

EU krever at Alitalia-navnet blir dumpet

Redaksjonen

IAG får kjøpe Air Europa på «billigsalg» – Har fått prisen redusert til halvparten

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer