Foto: Hans Olav Nyborg

Det pakistanske flyselskapet Pakistan International Airlines (PIA) har i samarbeide med luftfartstilsynet i Pakistan levert fra seg dokumenter og skjema som skal vise at flyselskapet er sikkert nok til å kunne fly til Europa igjen.

EASA som styrer flyforbudet for PIA, er fornøyde med store deler av det materialet de har fått tilsendt, men har likevel gitt både myndighetene og flyselskapet beskjed at ikke alle kriterier er oppfylt.

EASA skriver i sitt brev til flyselskapet at mesteparten av dokumentene som er oversendt er i tråd med gjeldene regler for å kunne få startet opp flyvninger igjen, men enkelte forutsetninger i ART 205C(2) er ikke oppfylt.

Det betyr at PIA fortsatt ikke får fly til Europa igjen, og må jobbe hardere for å kunne levere resultater når det gjelder spørsmålet rundt selskapets piloter og falske lisenser, som var årsaken til at flyforbudet ble innført.

EASA har informert PIA at på grunn av covid-19 pandemien vil det ikke være mulig for inspektører fra Europa å ta turen til Pakistan slik at alle kriteriene for å få lisens for å fly til Europa kan gjennomgås. Europeiske luftfartsmyndigheter vil ta kontakt med flyselskapet for å veilede dette til å få saken videre heter det i følge The News i Pakistan.

Det var 1. juli i år at flyselskapet fikk forbud mot å fly til EU og EØS etter at det ble avdekket at over 200 piloter i flyselskapet hadde jukset med sine lisenser for å fly.

ANNONSE
Forrige artikkelTriste tall for Norwegian i november
Neste artikkelAir India piloter forsøkte å ta av fra feil rullebane