Foto: Hans O. Nyborg

I 2003 lanserte flyselskapet sin nye dekor for flyene. Under navnet «Spirit of spring» var det London-baserte Landor som fikk oppdraget med å finne det nye uttrykket.

Flyene ble malt opp med en blå bunn og hvit topp. Det var ikke tilfeldigheter da det blå skulle symbolisere de blå sjøene og elvene i Østerrike. Det hvite på flykroppen skulle symbolisere snødekte fjelltopper og isbreer i landskapet.

På halepartiet ble symbolet for det nasjonale flagget krydret med et rødt symbol som tar av og flyr, med en reflektert skygge på bakken under.

Flyselskapet Austrian Airlines fikk sitt første fly i de nye fargene i 2003, mens datterselskapet Tyrolean Air ble døpt om til Austrian Arrows med samme uttrykk på flyene.

Siden 2015 har flyselskapet endret designet tre ganger, senest i april 2018.

Austrian Airlines anno 2015 og 2018.
Enda en variant av fargeskjema i 2016
Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no