Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Flydekor: Austrian Airlines

I 2003 lanserte flyselskapet sin nye dekor for flyene. Under navnet «Spirit of spring» var det London-baserte Landor som fikk oppdraget med å finne det nye uttrykket.

Flyene ble malt opp med en blå bunn og hvit topp. Det var ikke tilfeldigheter da det blå skulle symbolisere de blå sjøene og elvene i Østerrike. Det hvite på flykroppen skulle symbolisere snødekte fjelltopper og isbreer i landskapet.

På halepartiet ble symbolet for det nasjonale flagget krydret med et rødt symbol som tar av og flyr, med en reflektert skygge på bakken under.

Flyselskapet Austrian Airlines fikk sitt første fly i de nye fargene i 2003, mens datterselskapet Tyrolean Air ble døpt om til Austrian Arrows med samme uttrykk på flyene.

Siden 2015 har flyselskapet endret designet tre ganger, senest i april 2018.

Austrian Airlines anno 2015 og 2018.
Enda en variant av fargeskjema i 2016

Andre nyheter

Air Leap viser frem ny flydekor

Steffen Sundt

Flydekor: Air One

Hans Olav Nyborg

Flydekor: Air Tahiti Nui

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer