Ryanair MAX 200
Ryanair 737 MAX 200 lagret i Seattle 2019. Foto: Hans O. Nyborg

Det irske flyselskapet Ryanair har lenge ventet på å motta sin første Boeing 737 MAX 200, eller 737-8200 som selskapet har valgt å kalle spesialutgaven for.

På grunn av forsinkelser hos Boeing har selskapet fått beskjed fra produsenten om at flyet er forsinket til slutten av mai måned. I følge Reuters har flyselskapet vanskelig for å tro dette vil skje, ettersom det har blitt forsinkelser på forsinkelser i leveransen av det første flyet.

Ryanair skulle etter planen ha mottatt 16 slike MAX-fly innen utgangen av 2021, men om dette nå holder som planlagt er det stor usikkerhet rundt. Det irske selskapet har annonsert at det første MAX-flyet skulle komme inn i flåten før sommersesongen startet opp.

-Ettersom lederteamet i Seattle fortsetter å feilstyre prosessen rundt MAX-flyene, tror jeg det er en reell risiko for at vi kanskje ikke ser noen av disse flyene i forkant av sommeren 2021 sier Michael O’Leary til Reuters.

Opprinnelig skulle Ryanair ha mottatt det første MAX-flyet for to år siden, da flyene ble satt på bakken etter to flyulykker. Innen sommeren 2020 skal Ryanair ha 60 MAX-fly på plass i flåten, og er i samtaler med Boeing om kjøp av den større 737 MAX 10.

Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no