Første 737 MAX 200 til Ryanair forsinket igjen

Ryanair MAX 200
Foto: Hans O. Nyborg

Det irske flyselskapet Ryanair har lenge ventet på å motta sin første Boeing 737 MAX 200, eller 737-8200 som selskapet har valgt å kalle spesialutgaven for.

På grunn av forsinkelser hos Boeing har selskapet fått beskjed fra produsenten om at flyet er forsinket til slutten av mai måned. I følge Reuters har flyselskapet vanskelig for å tro dette vil skje, ettersom det har blitt forsinkelser på forsinkelser i leveransen av det første flyet.

Ryanair skulle etter planen ha mottatt 16 slike MAX-fly innen utgangen av 2021, men om dette nå holder som planlagt er det stor usikkerhet rundt. Det irske selskapet har annonsert at det første MAX-flyet skulle komme inn i flåten før sommersesongen startet opp.

-Ettersom lederteamet i Seattle fortsetter å feilstyre prosessen rundt MAX-flyene, tror jeg det er en reell risiko for at vi kanskje ikke ser noen av disse flyene i forkant av sommeren 2021 sier Michael O’Leary til Reuters.

Opprinnelig skulle Ryanair ha mottatt det første MAX-flyet for to år siden, da flyene ble satt på bakken etter to flyulykker. Innen sommeren 2020 skal Ryanair ha 60 MAX-fly på plass i flåten, og er i samtaler med Boeing om kjøp av den større 737 MAX 10.

ANNONSE
Forrige artikkelHar mottatt første skroget til VIP-utgaven av Airbus A220
Neste artikkel(+) Nytt islandsk flyselskap har sikret seg driftslisens