-8.6 C
Oslo
26/01/21
Hangar.no

Første MAX-flyene er godkjent for å fly

Det amerikanske FAA har godkjent de første flyene i 737 MAX-serien, etter den nye sertifiseringen. Det er først og fremst ett av Boeings egne MAX-fly som har fått godkjennelse, i tillegg har FAA godkjent et nytt 737 MAX til selskapet American Airlines.

Dermed er godkjenning av MAX-flyene i gang, og etterhvert som alle de nye flyene som nå står på bakken blir oppdatert med ny programvare og får tilpasset andre endringer som ligger som et krav fra FAA, blir flyene godkjent for å kunne fly igjen.

Det er rundt 450 nye MAX-fly hos Boeing som skal få godkjenning med nytt sertifikat før hvert av disse kan benyttes i trafikk igjen. For de rundt 390 MAX-flyene som er levert til flyselskap verden over, er det tilstrekkelig med oppgradering av programvaren, disse trenger ikke å få utstedt nytt sertifikat.

I følge Reuters skal FAA ha godt med inspektører tilgjengelig for å ta unna godkjenningen av nye MAX-fly før de blir levert til sine eiere fra Boeing.

Andre nyheter

Første 737 MAX levert til Alaska Airlines

Redaksjonen

WestJet fløy første rute igjen med 737 MAX

Redaksjonen

Airbus: Vulkanutbrudd på halepartiet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer