I løpet av mars fløy nærmere 2,5 millioner reisende via Swedavias ti flyplasser. Utenlandsreisene fortsatte å utvikle seg positivt i løpet av måneden og økte 5 prosent sammenlignet med mars i fjor, mens innenlandsreisene hadde en svakere utvikling og ble preget av en tidligere påske i år, noe som ga lavere etterspørsel etter innenlandsreiser.

Sveriges største flyplasser, Stockholm Arlanda og Gøteborg Landvetter, samt Swedavias regionale flyplass, Kiruna Airport, hadde den sterkeste passasjerveksten i mars. Swedavia melder i en pressemelding at denne våren fortsetter flyselskapene å investere i det svenske markedet med nye ruter i forkant av sommersesongen, blant annet kommer Delta Air Lines tilbake nå i april med en direkterute mellom Arlanda og New York.

-Etterspørselen etter utenlandsreiser fortsatte å øke, mens innenlandsreiser utviklet seg svakere spesielt i påsken, med unntak av Kiruna lufthavn hvor både utenlands- og innenlandsreiser økte i løpet av måneden. Våre flykunder fortsetter gradvis å styrke vårt linje- og destinasjonsutvalg foran sommersesongen, noe som er positivt for svensk tilgjengelighet. Flyreisen gjør det mulig for folk å møte og gagne både gjestfrihetsbransjen i Sverige og møter markedets etterspørsel etter reiser til utlandet både på jobb og privat for å møte familie og venner samt skape nye opplevelser, sier Charlotte Ljunggren , markeds- og salgsdirektør i Swedavia .

I slutten av mars ble Gøteborg Landvetter Lufthavn sitt splitter nye kommersielle tilbud innviet, med større bredde og variasjon i rundt 20 nye restauranter, kafeer og butikker for flyplassens reisende.

Flyselskapenes sommerprogram fortsetter å utvikle seg med flere nye flyruter og nye destinasjoner på Swedavias ti flyplasser. Så langt er cirka 14 nye ruter fra Stockholm Arlanda lufthavn og 8 nye ruter fra Gøteborg Landvetter annonsert for sommeren 2024 – med rundt ti nye destinasjoner, for eksempel SAS sine investeringer, Stockholm Arlanda-Sevilla og Norwegians nye flyrute, Stockholm Arlanda -Bari og Gøteborg Landvetter -Dubrovnik.

Nye flyruter – mars:
Stockholm Arlanda-Dubrovnik med Ryanair
Stockholm Arlanda-Vilnius med Ryanair
Stockholm Arlanda-Bergen med Finnair
Gøteborg Landvetter-Sarajevo med Ryanair
Gøteborg Landvetter-Brussel med Ryanair
Gøteborg Landvetter-Roma med Ryanair

Nye flyruter – april:
Stockholm Arlanda-Rhodes med Ryanair
Gøteborg Landvetter-Mallorca med Norwegian

I løpet av mars reiste nærmere 2,5 millioner reisende via Swedavias ti flyplasser, som er samme nivå som i mars 2023. Utenlandsreisene økte med 5 prosent til 1,8 millioner reisende, mens innenlandsreisene gikk ned med 11 prosent til 685.000 reisende.
Totalt sett er reiser på Swedavias flyplasser i mars måned 76 prosent av pre-pandeminivåene i 2019.

Stockholm Arlanda lufthavn hadde i overkant av 1,7 millioner reisende i løpet av mars, som er en økning på 3 prosent sammenlignet med mars 2023. Internasjonale reiser økte med 7 prosent til vel 1,4 millioner reisende, mens innenlandsreisene gikk ned med 13 prosent til nærmere 293.000 reisende. Passasjernivåene på Stockholm Arlanda i mars er samlet på 83 prosent av nivåene før pandemien.

Gøteborg Landvetter lufthavn hadde totalt nesten 374.000 reisende i løpet av mars måned, en økning på 3 prosent sammenlignet med mars i fjor. Utenlandsreiser økte med 7 prosent til cirka 325 000 reisende, mens innenlandsreiser gikk ned med 16 prosent til cirka 49 000 reisende. Reisendenivåene ved Gøteborg Landvetter er i mars på 76 prosent av nivåene før pandemien.

Andre Swedavia lufthavner hadde en variert utvikling i løpet av mars måned. Kiruna lufthavn fortsetter å være den regionale flyplassen med best utvikling både i løpet av mars og sammenlignet med før pandemien, med 27.000 passasjerer. Etter Kiruna lufthavn hadde Luleå lufthavn, etterfulgt av Umeå lufthavn og Visby lufthavn, den beste passasjerveksten i mars sammenlignet med fjorårets mars. Malmø lufthavn og Bromma Stockholm lufthavn hadde den svakeste utviklingen i mars sammenlignet med mars i fjor.

ANNONSE
Forrige artikkelAlaska Airlines får kjempe erstatning fra Boeing
Neste artikkel1,5 millioner reisende hos Norwegian i mars måned