14.5 C
Oslo
22/09/20
Hangar.no

Gulf Air: Mot slutten for selskapet

Foto: Hans Olav Nyborg

Det går raskt mot slutten for Gulf Air etter at myndighetene i Bahrain nå annonserer tvil rundt å legge mer kapital inn i selskapet.

Innen få dager er det ventet av myndighetene, som en av de største eierne av Gul Air, vil komme med en plan som enten legger ned hele flyselskapet, selger det eller nedjusterer operasjonene til et mer regionalt tilbud framfor internasjonalt som i dag.

Store utfordringer

Gulf Air har hatt store utfordringer den siste tiden, størst er konkurransen fra konkurrerende selskap som Qatar Airways, Emirates og Etihad.

Samtidig har lavprisselskap som Air Arabia og flydubai tatt store andeler av markedet fra Gulf Air.

For selskapets ledelse er det også en utfordring i at de konkurrerende selskapene i stor grad har mottatt statlig støtte som har gått inn i driften, mens Gulf Air i mindre grad har mottatt dette.

I følge Bloomberg News skal det komme avgjørelser den neste uken som blir skjebnesvangert for selskapet.

Henger fast i fortiden

Flere analytikere som spesialiserer seg på luftfart i midtøsten mener Gulf Air henger fast i fortiden og tenker lite framtidsrettet, dette er rett og slett ikke godt nok blir det sagt fra analytikere.

Andre nyheter

Windjet mot konkurs

Hans Olav Nyborg

Russisk flyselskap ikke i luften igjen

Hans Olav Nyborg

Pluna Air mot konkurs

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer