Foto: Hans O. Nyborg

Mandag startet det islandske flyselskapet Icelandair å fly flytypen 737 MAX på ruter i Skandinavia igjen. To år etter at flytypen fikk flyforbud, er nå MAX-flyene å se i luften også her hjemme.

Første flyvningen med MAX ble gjennomført på lørdag på Island, med invitert presse og gjester ombord, og turen gikk bare tur og retur Keflavik. I dag mandag var første flyvning med passasjerer, til København.

I følge den islandske avisen Iceland Monitor er det TF-ICN som nå er i trafikk, mens TF-IFO skal være klar for rutetrafikk i løpet av noen få dager. Begge flyene er 737 MAX 8.

Icelandair har 12 MAX-fly i flåten hvor noen fortsatt står lagret i Spania mens andre nå er i ferd med å gjøres klar på Island. Selskapet har også tre nye 737 MAX stående i Seattle som Boeing skal overlevere i løpet av våren.

737 MAX fly i Seattle – Foto: Hans Olav Nyborg
Hans Olav Nyborg har stått bak Hangar.no siden år 2000. Nettsiden har tatt for seg nyhetsbildet fra luftfart i både Norden og i det internasjonale markedet. Gjennom de siste 18 årene har fokus for bloggsiden ligget på hendelser og ulykker innen luftfarten. Nyborg har jobbet som journalist og fotograf innen TV, radio og avis siden 1988. E-post: hansolav@hangar.no