-2.6 C
Oslo
08/03/21
Hangar.no

Nok en flytype har forsvunnet fra flåten til British Airways

British Airways har faset ut en rekke flytyper fra sin flåte de siste par årene. Under Pandemien har også Boeing 747 flyene måtte ta den tunge veien ut av flåten. Denne uken kvittet også selskapet seg med det siste flyet av sin type.

Det er Airbus A318 som nå er sendt av gårde til Twente i Nederland der flyet skal hugges opp.

Dermed forsvinner G-EUNA, et fly som ble levert i 2009. Fra før er søsterflyet G-EUNB sendt videre til neste eier, Titan Airways.

Begge disse flyene har British Airways hatt i sin flåte som nærmest VIP-fly, med kun 32 seter ombord, og med flyvninger fra London City. Blant annet har flyene fløyet til New York.

Nå er det 36 Airbus A318 som fortsatt er aktive i markedet. Totalt ble det bygget 80 slike fly.

Rundt halvparten av de som ble bygget er det nå snart 50 / 50 mellom antall fly som er hugget opp og antall fly som er flygende. Fem som Air France eier står i dag parkert på grunn av koronaviruset. Ved siden av det franske selskapet er det Tarom og Titan Airways som er operatører av flytypen i tillegg til en rekke land og selskap som har flytypen som VIP-fly.

Andre saker

Greenpeace-aktivister malte grønnfarge på Air France-fly

Redaksjonen

Nær 70 milliarder kroner i underskudd for Lufthansa i 2020

Redaksjonen

Czech Airlines sier opp alle ansatte

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer