Foto: Sebastian Ellefsen Burmo

Wizz Air meddelte i en pressemelding idag (18.2.2021) at de har tatt ut stevning mot en av fylkeskommunene som vedtok boikott av selskapet. Dette har blitt besluttet etter at selskapet har gjennomgått svarene og reaksjonene fra de lokale og regionale forvaltningsorganene som ble sendt ut den 21 desember 2020. Stevningen er tatt ut mot Agder fylkeskommune. Men Wizz Air vil avvente den rettslige behandlingen i Aust-Agder Tingrett før man eventuelt tar nye rettslige skritt. Selskapet kommenterer også at selv om de i første omgang bare har valgt å stevne ett av de forvaltningsorganene som vedtok boikott, så ser de ikke bort ifra å stevne de andre organene på et senere tidspunkt.

Andras Rado; Kommunikasjonsdirektør Wizz Air kommenterer følgende i pressemeldingen ;

Ved å velge bare en av de valgte forsamlingene som har vedtatt en boikott, begrenser man bruken av offentlige midler til en sak som i ligger langt utover det kommuner og fylker skal bruke befolkningens skattepenger på. Wizz Air ønsker å få rettslig fastslått at slike boikottvedtak er ulovlige”

Andras Rado – Wizz Air Direktør – Kommunikasjon

Wizz begrunner følgende at Agder Fylkeskommune har fattet et flertallsvedtak der man oppfordrer ansatte og politikere under tjenestereiser om å ikke reise med Wizz Air. Dette oppfatter selskapet som i strid med norsk boikottlovgiving, noe som skjedde uten noen dialog eller form for varsel eller dialog med Wizz Air.

Pressemeldingen: https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/wizz-air-stevner-agder-for-ulovlig-boikott-vedtak?publisherId=17847523&releaseId=17901612
ANNONSE
Forrige artikkelSpanske Vueling satser på større aktivitet i Skandinavia – Øker til Norge
Neste artikkelNok en flytype har forsvunnet fra flåten til British Airways