1.9 C
Oslo
05/03/21
Hangar.no
Foto: Sebastian Ellefsen Burmo

Wizz Air stevner Agder Fylkeskommune for ulovlig boikott-vedtak

Wizz Air meddelte i en pressemelding idag (18.2.2021) at de har tatt ut stevning mot en av fylkeskommunene som vedtok boikott av selskapet. Dette har blitt besluttet etter at selskapet har gjennomgått svarene og reaksjonene fra de lokale og regionale forvaltningsorganene som ble sendt ut den 21 desember 2020. Stevningen er tatt ut mot Agder fylkeskommune. Men Wizz Air vil avvente den rettslige behandlingen i Aust-Agder Tingrett før man eventuelt tar nye rettslige skritt. Selskapet kommenterer også at selv om de i første omgang bare har valgt å stevne ett av de forvaltningsorganene som vedtok boikott, så ser de ikke bort ifra å stevne de andre organene på et senere tidspunkt.

Andras Rado; Kommunikasjonsdirektør Wizz Air kommenterer følgende i pressemeldingen ;

Ved å velge bare en av de valgte forsamlingene som har vedtatt en boikott, begrenser man bruken av offentlige midler til en sak som i ligger langt utover det kommuner og fylker skal bruke befolkningens skattepenger på. Wizz Air ønsker å få rettslig fastslått at slike boikottvedtak er ulovlige»

Andras Rado – Wizz Air Direktør – Kommunikasjon

Wizz begrunner følgende at Agder Fylkeskommune har fattet et flertallsvedtak der man oppfordrer ansatte og politikere under tjenestereiser om å ikke reise med Wizz Air. Dette oppfatter selskapet som i strid med norsk boikottlovgiving, noe som skjedde uten noen dialog eller form for varsel eller dialog med Wizz Air.

Pressemeldingen: https://kommunikasjon.ntb.no/pressemelding/wizz-air-stevner-agder-for-ulovlig-boikott-vedtak?publisherId=17847523&releaseId=17901612

Andre saker

Irland: Ber om at leieavtalen for 36 fly avsluttes

Redaksjonen

EASA har godkjent 737 MAX i Europa

Redaksjonen

Widerøe-ansatt får sikkerhetsprisen 2020 fra tilsynet

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer