Hangar.no

Norge: Økning i flypassasjerer i juni

Antallet passasjerer som var innom Avinors lufthavner i juni økte med 1,0 prosent sammenlignet med samme periode i 2018.

Den lave veksten skyldes at driften av Haugesund lufthavn er satt ut, og at Haugesund ikke lenger teller med i Avinors trafikktall. Korrigert for dette, hadde Avinor en passasjervekst på 2,2 prosent i juni. På Bergen lufthavn var veksten på 5,2 prosent sammenliknet med juni 2018, mens Oslo lufthavn hadde en vekst på 2,1 prosent.

I løpet av årets seks første måneder reiste 26,3 millioner til og fra Avinors lufthavner, en økning på 0,4 prosent sammenliknet med i fjor, da 26,2 millioner reiste. Korrigert for utskillelsen av Haugesund lufthavn fra 13. mai er veksten 0,8 prosent i 1. halvår.

7. juni i år ble den travleste reisedagen noensinne for både Oslo lufthavn og Trondheim lufthavn. På Oslo lufthavn registrerte man 109 842 reisende, mens tallet i Trondheim var på 18 687 reisende.

Andre nyheter

Spår usikkerhet om Icelandair vil ta i mot flere 737 MAX

Hans Olav Nyborg

Widerøe aktiverer sommerfrekvens for FOT-rutene

Hans Olav Nyborg

Blodrødt for Norwegian

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer