1 C
Oslo
20/01/21
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

NTB: Skal være samtaler mellom Norwegian og politikere om statlig kjøp av aksjer

Det skal pågå samtaler mellom flyselskapet Norwegian og de politiske miljøene i Norge, om et mulig statlig kjøp av aksjer i selskapet.

Det er NTB som melder dette i dag.

Næringspolitisk talsmann for SV, Torgeir Knag Fylkesnes sier til NTB at en løsning hvor Staten kjøper seg opp i selskapet ikke kan utelukkes. Det skal være flertall i opposisjonen på Stortinget om at luftfarten i Norge må sikres.

– Dette er børsnoterte selskaper som vi skal være varsomme med å spekulere rundt i offentligheten. Men det jeg vil si, er at luftfarten er viktig med tanke på alle arbeidsplassene, og viktig for kritisk infrastruktur i Norge. Derfor har vi et særlig samfunnsansvar for å sikre at den næringen holder seg i lufta, sier Arbeiderpartiets leder Jonas Gahr Støre til NTB i følge E24.

Det snakkes allerede blant politikerne at det må en særskilt tiltakspakke for luftfarten på bordet, for å redde både SAS, Widerøe og Norwegian.

Fra regjeringens hold er det mer stille om saken, men Samferdselsdepartementet sier til avisen at det jobbes med tiltak knyttet til luftfarten.

Flere analytikere innen luftfarten mener at en situasjon hvor den norske staten går inn for å kjøpe seg opp i et privat flyselskap, trolig er siste utvei når ingen andre tiltak vil hjelpe mot en konkurs.

Andre nyheter

SAS blir politianmeldt i Danmark

Redaksjonen

Slik skal selskapet Flyr dekorere sine fly

Redaksjonen

Vurderer krisehjelp til Norwegian

Redaksjonen

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer