Foto: Hans O. Nyborg

Norwegians trafikktall for september viser en fortsatt vekst i antall passasjerer. Økt reiselyst og etterspørsel har gjort at selskapet har åpnet flere ruter også til populære destinasjoner i Europa. Tradisjonelle bestillingsmønstre er på vei tilbake, og kundene bestiller nå også reiser for den kommende vintersesongen og også inn mot neste sommer. Bestillinger til både storbyer og typiske sol- og badedestinasjoner er økende.

– Det er gledelig å kunne rapportere en fortsatt økning i antall passasjerer for femte måned på rad. Siden regjeringen gjenåpnet samfunnet har pågangen etter flyreiser vært stor, og etterspørselen har økt jevnt både på innenlandsreiser og til våre europeiske destinasjoner. Tillit til at reiser nå lar seg gjennomføre som planlagt, gjør at kundene også bestiller reiser lenger fram i tid, sier Geir Karlsen, konsernsjef i Norwegian.

I september hadde Norwegian 997 719 passasjerer, det er en økning på 206 prosent sammenlignet med i fjor. Sett opp mot september 2020 har den totale kapasiteten (ASK) økt med 154 prosent og passasjertrafikken (RPK) er opp 248 prosent. Videre lå fyllingsgraden i september på 72,4 prosent, en oppgang på 20 prosentpoeng sammenlignet med i fjor.  

Basert på etterspørsel har Norwegian gjenåpnet basene i Bergen, Stavanger og Trondheim i september. Totalt hadde Norwegian 46 fly i drift i september, og av disse var punktligheten på 92,1 prosent.

ANNONSE
Forrige artikkel(+) Bytter ut flåten til kun Airbus A321
Neste artikkelParat skeptiske til SAS og Norwegian avtale med danske FPU