10.4 C
Oslo
25/09/20
Hangar.no
Foto: Hans O. Nyborg

Passasjerveksten hos Avinor i 2019 ble på stedet hvil i forhold til året før

Antallet flypassasjerer på Avinors flyplasser i Norge i 2019 ble nærmest stående på stedet hvil i forhold til året før. Økningen i antallet passasjerer var kun på 0,6 prosent, en begrenset passasjervekst som Avinor selv kaller det.

I løpet av 2019 har 54 099 013 passasjerer reist til, fra eller innom Avinors lufthavner*. Antallet flybevegelser ved Avinors lufthavner har gått ned med 1,2 prosent sammenliknet med fjoråret. Ved Oslo lufthavn var det en økning på 0,3 prosent sammenliknet med 2018, og totalt reiste 28 592 619 reisende til og fra Norges hovedflyplass.

– Flyselskapene lykkes med å utnytte kapasiteten sin bedre, har fullere og større fly med plass til flere passasjerer per flygning, sier konsernsjef i Avinor, Dag Falk-Petersen.

Beregninger som Avinor har gjort viser at i snitt reiser hver nordmann én utenlandsreise og én innenlandsreise med fly i året.

I desember økte antallet passasjerer ved Avinors lufthavner med 1,9 prosent sammenliknet med 2018

Andre nyheter

Luftfartstilsynet nærmer seg avgjørelse rundt bøter til SAS, Norwegian og Widerøe

Hans Olav Nyborg

Høstferien: 2019: 100.000 per dag – 2020: 25.000 per dag

Hans Olav Nyborg

SAS åpner for flyvninger til Kina igjen

Hans Olav Nyborg

Våre nettsider benytter cookies (informasjonskapsler) for å forbedre opplevelsen din av nettsidene ved at vi lærer mer om måten du bruker innholdet vårt på. Det kan f.eks. skje ved at en cookie «husker» innstillingene til neste gang, som visningsspråk på siden, og at sidene lastes raskere. Dette er standard internett-teknologi som de aller fleste nettsteder benytter. Ved å bruke nettsidene våre, samtykker du i at vi kan sette informasjonskapsler i din nettleser. Vi lagrer ikke informasjon som kan identifisere deg personlig gjennom dette. OK Les mer